TECH SHOW


گوگل اعلام کرد که سرویس اشتراک ویدئو یوتیوب  به بازدید 4 ملیارد ویدئو در روز رسیده ، این کمپانی با همکاری گوگل اعلام کرد که 25 درصد این آمار و ارقام را از هشت ماه گذشته به دست آمده است .


همچنین گوگل اعلام کرد که بیشتر این آمار به وسیله بازدید گوشی های هوشمند و تبلت ها ایجاد شده است . در هر دقیقه چیزی حدود 60 ساعت فیلم بر روی یوتیوب آپلود میشود ، که در ماه می پارسال این رقم 48 ساعت بود. در آن تاریخ سایت یوتیوب حدود 3 ملیارد بازدید ویدئو در روز داشت که از سال 2009 تا به حال حدود 1 ملیارد به آن افزوده شده است . جالب اینجاست که بیشتر آمار بازدید از سوی کاربران آمریکایی است . طی تحقیقاتی که در ماه جولای انجام شد حدود 71 درصد از کسانی که به اینترنت دسترسی دارند از سرویس های اشتراک ویدئو مانند یوتیوب  استفاده میکنند. این آمار در سال 2010 حدود 66 درصد بود و در سال 2006 حدود 33 درصد بود. گوگل در سال 2006 یوتیوب را به قیمت 1.6 ملیارد دلار خرید.

طی آماری که هفته پیش از سوی گوگل اعلام شد این سایت سالانه 5 ملیارد دلار از سوی بنر های گرافیکی موجود در سایت درآمد دارد زیرا از بین 4 ملیارد بازدید روزانه فقط سه ملیارد یوزر قادر به دیدن بنر ها هستند.ویدئویی که بیشترین بازدید را در سال 2011 داشته یک ویدئو کلیپ از کارهای ربکا بلک بوده که حدود 180 ملیون بار دیده شده است .

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

یک وب سایت خوش ذوق که در زمینه طراحی وب فعالیت می کند، به تازگی آمار مرتبط با تکنولوژی و اینترنت را در قالب یک اینفوگرافیک زیبا منتشر کرده است که دیدنش خالی از لطف و فایده نیست و دیدگاه جالبی از دنیای اطراف به ما می دهد.

60ses_bgr_narenji_ir.jpg

در این اینفوگرافیک می توانیم ببینیم که هر یک از سرویس ها و ابزارهای موفق وب و گجت های امروزی در هر دقیقه چه میزان فروش دارند. مثلا: 

اپل در اولین هفته ارائه آی فون 4S هر دقیقه ۹۲۵ دستگاه از این اسمارت فون را فروخته است و یا به طور متوسط تا اینجا در هر ۶۰ ثانیه ۸۱ عدد آی پد در دنیا فروش رفته است. طبق تحقیقات انجام شده، سرعت فروش تلفن های بلک بری ۱۰۳ دستگاه در دقیقه است، آمازون ۱۸ تبلت کیندل فایر در هر ۶۰ ثانیه می فروشد. مایکروسافت هم در هر دقیقه ۱۱ ایکس باکس۳۶۰ و ۴۵۰ سی دی ویندوز سون فروش دارد و حسابی کاسب است. در سراسر دنیا هر ۶۰ ثانیه بیش از ۷۰۰ دستگاه کامپیوتر به فروش می رسد که خرابکاران طی همین مدت زمان ۲۳۲ تای آنها را به بدافزار آلوده می کنند. اگر هم به دلار علاقه مند باشید، در هر دقیقه ۲۱۹ هزار دلار پرداخت از طریق PayPal انجام می شود که ده هزار دلار آن از طریق موبایل است. البته گوگل هم در هر ۶۰ ثانیه ۷۵۰۰۰ دلار به سود خود اضافه می کند. 

به گمانم شما هم علاقه مند شدید که
بر روی عکس بالا کلیک کرده و آن را در اندازه بزرگتر و با نگاهی دقیق تر ببینید. آنگاه خواهید که در هر ۶۰ ثانیه یازده میلیون مکالمه در پلتفروم های مختلف مسنجر انجام می شود، ۲۱۰۰ پرینتر جوهر افشان فروخته می شود، ۱۲ وب سایت هک می شود و ۳۸ تن زباله الکترونیک در سراسر دنیا تولید می گردد. البته طرفداران EBay هم می توانند آمار ۹۵۰ فروش در دقیقه را ببینند که ۱۸۰ تای آن از طریق موبایل انجام می شود. 

مثل اینکه رسانه های فیزیکی هنوز هم در زندگی ما نقش پر رنگی ایفا می کنند. در قرن ۲۱، در هر دقیقه ۱۴۰۰ دی وی دی فیلم از رد باکس کرایه می شود و دو میلیون و ششصد هزار سی دی حاوی ۱۸۲۰ ترابایت اطلاعات تولید می گردد. همچنین ۴۰۰۰ ابزار USB در هر شصت ثانیه به فروش می رسد. واقعا شگفت انگیز است که در سال ۲۰۱۱ هر شصت ثانیه چه اتفاقاتی در دنیای دیجیتال افتاده است! اما این سال هم تمام شد و تنها یکی دو روز دیگر به پایان آن باقی مانده است.
نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اسمارت فون و تبلتی که علاوه بر ضد آب بودن لقب باریک ترین ها در جهان را به خود اختصاص داده اند. اسمارت فونی با مدل ES IS12F و ضخامت ۶.۷ میلیمتر که ۱۰۵ گرم وزن دارد، مجهز به سی پی یو ۱.۴ گیگا هرتزی و یک دوربین ۵ مگاپیکسلی است و می تواند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱.۵ متری آب قرار گرفته و بدون آنکه آسیب ببیند، به کار خود ادامه دهد. البته ادعای باریک ترین اسمارت فون فوجیتسو را چندان نمی توان درست دانست، زیرا در نمایشگاه امسال Huawei هم اسمارت فون هایی با ضخامت ۶.۶ میلیمتر را رونمایی کرد.

 

fujitsu_water_narenji_ir.jpeg

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کنسول بازی جدید ‏ نیتندو Wii U ‏ با آن دسته عجیب و غریب اش به اندازه کافی تعجب برانگیز هست. برای همین شاید این مطلب، توانایی ها و کاربردهایش را بهتر به شما نشان بدهد. بنابراین اگر می خواهید کمی بیشتر با «نیتندو وی یو» آشنا بشوید این مطلب را از دست ندهید. ‏

قبل از هر چیز بهتر است به چند سوال در مورد خود کنسول پاسخ بدهیم: از نظر سخت افزاری می توانید Wii U را به قدرت ایکس باکس 360 و پلی استیشین 3 بدانید. کنسول جدید از پردازشگر چند هسته ای ساخت IBM استفاده می کند و پردازشگر گرافیکی اش هم دست پخت AMD است. یک حافظه داخلی از نوع فلش احتمالا ۸ گیگابایتی خواهد داشت و ۴ پورت یو اس یی و خروجی 1080p اچ دی ام ای دارد. در این کنسول پورت اترنت حذف شده است. ‏

در مورد قیمت هنوز چیزی اعلام نشده اما به خاطر دسته جدید، نیتندو اعلام کرده که کنسول «وی یو» گران تر از مدل «وی» خواهد بود. اما در ادامه مطلب با دیدن ۷ تصویر با کاربرد های مختلف دسته وی یو آشنا می شوید. ‏


xlarge_playstyle_one.jpg

بازی با خود دسته. فقط از دسته بدون نیاز به تلویزیون برای بازی کردن استفاده می کنید. و پدر هم آزاد است که اخبار را ببیند. وقتی اخبار تمام شد بازی به تلویزیون منتقل میشود! ‏


xlarge_playstyle2.jpg

بازی همزمان با دسته و تلویزیون. ‏


xlarge_playstyle3.jpg

کنترل حرکات بازی با سنسور حرکت دسته. ‏


xlarge_playstyle4.jpg

استفاده از قلم برای کنترل نرم افزار و طراحی ‏


xlarge_playstyle5.jpg

بازی با دسته جدید و دسته Wii Remote Plus به صورت ترکیبی. ‏


xlarge_playstyle6.jpg

استفاده از دسته جدید و دیگر کنترل های نیتندو در تعداد زیاد برای بازی های گروهی چند نفره. ‏


xlarge_playstyle7.jpg

استفاده از دسته برای زوم کردن و حرکت در میان صفحات وب و نمایش مطالب مختلف.
نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

وقتی مایکروسافت، ایکس باکس Slim و کینکت را با آب و تاب فراوان و تشریفات بسیار معرفی کرد، تقریبا همه روی متفاوت بودن و دوران ساز بودن این وسیله اتفاق نظر داشتند. در این که این گجت باعث تحول در گیم پلی بازی ها خواهد شد، هیچ شکی وجود ندارد. اما به هر حال هر گجت و وسیله ای باید به معرض آزمایش گذاشته شود تا بتوان به کاربری صحیح آن، اطمینان کرد. ما هم مدتی است که مشغول بررسی و تست محصول جدید مایکروسافت بوده ایم. در مطالب قبلی از امکانات و مزایای کینکت گفته ایم و حالا در اینجا قصد داریم به برخی مشکلات اش بپردازیم و کاربرد بهتری را هم برای آن بیابیم.

 

فروش کینکت در سطح بسیار بالایی قرار داشته است و همچنین میزان رشد بازی هایش، قابل توجه است. اما گاهی در کاربری آن به مشکلاتی بر می خوریم که خیلی وقت ها اصلا به ذهن مان هم نمی رسید. این ها همان مواردی هستند که مایکروسافت در فلسفه وجودی کینکت، جایی برایشان باز نکرده است.

 

- ناوبری و رابط کاربری

اتصال کینکت به ایکس باکس کار راحتی است. البته به شرطی که در آپدیت داشبورد ایکس باکس خود، دچار مشکل نشوید. وقتی دستتان را تکان می دهید و وارد هاب مخصوص کینکت می شوید، بلافاصله متوجه اشکال در اینترفیس و ناوبری آن خواهید شد. کینکت دو راه متفاوت را در اختیار شما قرار می دهد: 1 – استفاده از دست های خود 2- استفاده از فرمان های صوتی.

 

گزینه اول، کاملا شما را خسته می کند. شاید بتوان گفت:که این بزرگترین مشکلی است که در کینکت وجود دارد. فقط برای مواردی خوش کاربرد است که بخواهید حداکثر دو یا سه کلیک کنید و پس از آن وارد بازی شوید. اما همین مشکل، وقتی در گیم پلی بازی ها هم ظاهر می شود، تبدیل به یک فاجعه برای شما خواهد شد. به ویژه وقتی که گیم ها در تشخیص دستان شما دچار مشکل شده و نمایشگر، به هرجایی که دلش می خواهد می رود. متاسفانه در ژست دستی کینکت، کلیک در نظر گرفته نشده است. وقتی کرسر را روی دکمه ای نگه دارید، چند ثانیه صبر می کند و بعد انتخاب می شود. همین مساله هم باعث عملکرد کند است و هم گاهی چیزی را انتخاب می کند که اصلا قصد انتخابش را نداشتید و حسابی شما را به دردسر می اندازد.  

راه دیگر شما این است که از فرمان های صوتی استفاده کنید. در این حالت، تا وقتی نام ایکس باکس را بر زبان جاری نکنید، کینکت با خونسردی تمام، شما را دیوار فرض می کند! اما به محض جاری شدن این صیغه روی زبانتان، دیگر به راحتی کارتان را راه می اندازد. مشکل این بخش هم، همین است که فرمان های صوتی را نمی توانید همه جا استفاده کنید و در استفاده از آن ها با محدودیت رو به رو هستید.

 

راه بهبود: دقیقا فلسفه ی نادرست رابط کاربری است که شما را آزار می دهد. نه مشکلات فنی. اما Ubi Soft تجارب خوبی را در تولید رابط های کاربری خوب و آسان، کسب کرده است. به عنوان مثال، بازی Your Shape: Fitness Evolved به خوبی نشان می دهد که یک اینترفیس خوب برای کینکت، باید چگونه باشد. به طور کلی ناوبری و رابط کاربری، از مواردی است که باید به طور جدی در آپدیت ها و بازی های بعدی، تغییر کند.

- طیف ورزشی بازی ها:

این ایراد را نمی توان به طور مستقیم از کینکت دانست، یا حتی ایراد دانست! چرا که کینکت واقعا شما را وادار به ورزش می کند و این یکی از محاسن اش است. اما مشکل موجود، این است که تمام افراد بازی های ورزشی را دوست ندارند. در عین حال می توان همان تحرک و نشاط را در قالب سایر سبک ها هم به وجود آورد. بودن شک، تصور بازی کردن عناوین بزرگ و مطرح؛ با گرافیک و داستان های جذاب آن هم با بدن خود، بسیار لذت بخش تر از چند بازی محدود ورزشی شبیه به هم است.

 

در این مورد هم دو سد بزرگ سر راه است. یکی این که واقعا نمی دانیم اکوسیستم نرم افزاری ای که مایکروسافت برای کینکت درست کرده، تا چه اندازه قدرتمند است و با عادات قدیمی توسعه دهندگان بازی سازگار می باشد؟ دوما: آیا توانایی سخت افزاری لازم برای این کار وجود دارد یا خیر؟ درباره مورد دوم، باید خوشبین بود. چرا که تا اکنون هم بازی های مبتنی بر کینکت، گرافیکی در حد سایر بازی ها را عرضه کرده اند و شاهد هیچ افتی نبوده ایم.

بدون شک، انتشار بازی های بزرگ از این نوع، می تواند کاملا مسیر را در این دستگاه عوض کند. مانند بازی Halo که توانست قدرت کنسول ایکس باکس را ثابت کند.
 

- کینکت کمی منزوی است

متاسفانه این تراژدی تلخی است که برای رفع آن باید منتظر کینکت بعدی باشید! در بیشتر بازی هایی که تا کنون عرضه شده اند؛ نیاز به بازی دو نفره از نان شب هم واجب تر است. در غیر این صورت بسیار خسته کننده می شود. مساله این جاست که وقتی هم می خواهید دونفره بازی کنید، کینکت آنقدر شما را عقب و جلو می کند که در نهایت به همان بازی تک نفره رضایت دهید. زاویه لنز سنسور، در کینکت باز است، اما باید باز تر می بود! یکی دیگر از اشکالات، دوربین کیفیت پایین VGA است که البته با وجود قیمت 150 دلاری نمی توان از آن شکایت کرد. اما چون در ایران باید 250 هزار تومان بابت آن بپردازید، حق دارید که خیلی بیشتر ناراحت باشید( همانطور که از ویندوز ۱۰۰۰ تومانی شکایت دارید! ) در هر صورت، این هم یکی از مشکلاتی است که شما را ناراحت می کند.

 

- تاخیر در تشخیص:  
کینکت حرکات شما را حدود دو دهم ثانیه دیرتر تشخیص می دهد. شاید این رقم را اصلا به حساب نیاورید. اما گاهی واقعا اذیتتان می کند. در حرکات با سرعت آرام و متوسط، مشکلی احساس نخواهید کرد. اما وقتی همان بازی های محدود ورزشی هم نیاز به عکس العمل بسیار سریع شما دارند، این مشکل بیش از حد آزارتان خواهد داد و در نهایت به این نتیجه خواهید رسید که بهتر است بی خیال بازی کردن شوید.

 

- پایان سخن:  
کنسول Xbox توانست با مزایایی که دارد، از جمله سادگی در کار، گرافیک بالا و ... توجه زیادی را به خود جذب کند. کینکت هم پتانسیل بسیار زیادی برای رشد دارد. اما چون این گونه وسایل فقط به بازی های جدید و خوب متکی هستند، اگر نتوانند بازی های قوی و جذابی را به کاربران خود ارائه دهند؛ در حرکت رو به جلو با مشکل مواجه می شوند.

 کینکت تا یک ماه پیش توانست به رقم فوق العاده فروش 8 میلیون عدد برسد. باید امیدوار باشیم که عناوین جذاب تری برای آن به بازار بیاید. البته بسیاری از مشکلات هم از جمله رابط کاربری و... می تواند با آپدیت نرم افزاری برطرف گردد. تا آن موقع، بازی کردن با کینکت شما را محدود به طیف محدودی از بازی های ورزشی می کند و چشم امیدمان باید به عناوینی همچون Childs of Eden , Forza motor sport و ... باشد. در کل می توان کینکت را وسیله ای دانست، که ارزشش به آینده اش بستگی دارد؛ عمرش تمام نشده و آزمونش به پایان نرسیده است.
 

شما چه تجربه ای از بازی با کینکت داشته اید؟ چه اندازه انتظارات شما را براورده کرده است و چقدر از آن راضی هستید؟ نظرتان را بیان کنید.

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بسیاری از ما ( بیشتر آماتورها ) تفاوتی بین نوت بوک ( Notebook ) و لپ تاپ قایل نیستیم و همواره فکر میکنیم لپ تاپ همان نوت بوک است . اما در اصل اینطور نیست و تفاوتهای زیادی بین این دو وجود دارد که به طور خلاصه و مقایسه وار به آنها می پردازیم :


 

یک نوت بوک استاندارد معمولا دارای ویژگی های زیر می باشد :

 

۱ – وزن کم ، هرچه کمتر بهتر

 

۲ – عمر باتری ۴ الی ۵ ساعت

 

۳ – عدم فلاپی درایو داخلی

 

۴ – حداقل سیستم گرافیکی

 

۵ – عدم CD یا DVD درایو

 

۶ – صفحه نمایش ۱۲ تا ۱۴ اینچ تی اف تی ( Thin Film Transistor )

 

7 – نیم رخ باریک ( thin )

 

8 – اتصال شبکه و مودم یکپارچه

 

۹ – کیبورد تا جای امکان کوچک و فقط برای عملیات ضروری

 

۱۰ – پردازنده کم توان سلرون / سنترینو یا سمپرون

 

لپ تاپها در واقع همان ویژگی های کامپیوتر رومیزی را در حجم و وزن کم ارائه می دهند در صورتیکه نوت بوک ها برای انجام محاسبات و امور روزمره کارایی دارند که به دلیل وزن و حجم کمتر نسبت به لپ تاپ ها از قابلیت حمل بیشتری برخوردارند.

 

 
 

اما یک لپ تاپ استاندارد دارای ویژگی های زیر می باشد :

 

۱ – صفحه نمایش ۱۴ الی ۱۷ اینچ تی اف تی

 

۲ – سیستم گرافیکی جی فورس ( Geforce ) یا رادئون ( ATI Rdeon )

 

3 – دی وی دی رام یا دی و دی رایتر داخلی

 

۴ – کیبورد تمام سایز با امکانات جانبی

 

۵ – عمر باتری ۳ ساعت

 

۶ – قابلیت ارتقا سیستم ( upgradable )

 

7 – مودم ، اتصال شبکه ، سیستم بلوتوث و وای فای

 

۸ – سیستم صوتی و اسپیکر داخلی

 

۹ – پردازنده کم توان و با کارایی بالای اینتل سنترینو ( Intel Centrino )

 

هدف در این پست این بود که خواننده به تفاوت بین نوت بوک و لپ تاپ به صورت مقایسه ای پی ببرد .

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

مدل GS-TD1 یک دوربین فیلمبرداری سه بعدی جدید از خانواده جی وی سی است که ادعا می‌شود نخستین دوربین سه بعدی فول اچ دی دو دوربینه است .


این دوربین از دو لنز و دو حسگر تصویربرداری تشکیل شده (یعنی هر حسگر برای یک لنز) تا بتواند تصاویر سه بعدی را به همان صورتی که چشم انسان دریافت می‌کند ذخیره سازد.


فیلم‌های ضبط شده توسط این دوربین روی همه تلویزیون‌های سه‌بعدی قابل مشاهده هستند و همچنین می‌توان این ویدئوها را روی یک دیسک بلوری یا DVD-R ذخیره و از طریق پخش‌کننده‌های سه بعدی پخش کرد. دوربین GS-TD1 جی‌وی‌سی دارای دو حسگر 32/3 مگاپیکسلی از نوع CMOS و یک موتور پردازش تصویر سرعت بالا است که توسط جی وی سی توسعه یافته است. این موتور دو تصویر فول اچ دی چپ و راست را با رزولوشن 1080×1920 نقطه در اینچ پردازش می‌کند.


این دوربین از لنزهای سه بعدی دوقلوی HD GT مدل F1.2 جی وی سی استفاده می‌کند. این لنز مجهز به شیشه‌هایی است که پراکندگی نور را به میزان اندکی می‌رسانند. همچنین این دوربین مجهز به یک حسگر CMOS از نوع Back-illuminated، حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی، اسلات کارت حافظه SDXC٬ زوم نوری ۵ برابر، صفحه نمایش لمسی 5/3 اینچی و ۳ بعدی است.تجهیز به حافظه داخلی فلش ۶۴ گیگابایتی، اسلات کارت حافظه SDXC٬ زوم نوری ۵ برابر و سه‌بعدی و… از ویژگی‌های این دوربین است.


این دوربین با قیمتی حدود یک میلیون و 470 هزار تومان به بازار داخلی عرضه شده است.

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

شرکت Imagination را می شناسید؟ احتمالا خیلی از شما با این شرکت آشنا نیستید. اما این شرکت در واقع پشت پردازش گرافیکی بسیاری از تلفن های هوشمند و تبلت های امروزی است. حالا این شرکت سری جدید چیپ هایش را با نام Series 6 معرفی کرده. دو مدل PowerVR G6200 و G6400 نسبت به پردازشگرهای گرافیکی فعلی تا ۲۰ برابر بهتر عمل می کنند.

یکی از شرکت هایی که از پردازشگرهای گرافیکی Imagination در محصولات اش استفاده می کند اپل است. بله در واقع درون آی پد و آیفون شما چیپ های ساخت این شرکت را دارید و می دانید که این گجت ها در پردازش گرافیکی بسیار خوب عمل می کنند. حالا چیپ جدید این شرکت نسبت به مدل قبلی ۲۰ برابر بهتر شده است. بنابراین می توانید در آی پد بعدی و البته دیگر تبلت های آینده منتظر قدرت پردازش گرافیکی فوق العاده ای باشید.

این شرکت در معماری جدید اش بازنگری های اساسی کرده است و GPU حالا به کارهایی به جز بازی هم توجه می کند. بنابراین در پردازش هایی که تبلت به محاسبات غیر گرافیکی هم نیاز دارد، GPU به کمک CPU می آید و قدرت تبلت را بیشتر می کند.

آنها می گوید این پیشرفت سبب می شود که تبلت ها از نظر کاربران معمولی بسیار شبیه کنسول های قدرتمند فعلی شوند. و در کارهای دیگر مانند ویرایش عکس و ویدیو عالی عمل کنند.

آنها تاکید می کنند افزایش ۲۰ برابری در قدرت پردازش، یک عدد تبلیغاتی و ادعا نیست و دستاوردی است که واقعا به آن رسیده اند. چیزی که شما در نهایت با بررسی و آزمایش خودتان خواهید دید.

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

اولین مدل تجاری رایانه قابل حمل با نام "اوزبورن- 1" سی سال قبل در آوریل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولین رایانه شخصی رومیزی دنیا متولد شد.

به گزارش مهر، از 17 مارس لوح- رایانه "آی- پد 2" محصول اپل رسما وارد بازار آمریکا شد و از 25 مارس به 25 کشور دنیا راه یافت.

امروز در عصر لوح- رایانه ها، مینی نوت بوکهای فوق نازک و تلفنهای همراه هوشمند پرقدرت، نگاه به اولین رایانه قابل دنیا می تواند خنده دار باشد. درحالی که 30 سال قبل در چنین روزهایی این رایانه قابل حمل توانست روش زندگی فناورانه دنیا را تغییر دهد.

"اوزبورن- 1" اولین مدل واقعاً تجاری یک رایانه قابل حمل بود که در آوریل 1981، سه ماه قبل از عرضه اولین رایانه شخصی رومیزی محصول "آی. بی. ام" وارد بازار شد.

"اوزبورن- 1" در "نمایشگاه رایانه کرانه غربی" در سانفرانسیسکو رونمایی و با قیمت بالای هزار و 795 دلار برای فروش عرضه شد.

حتی اگر در آنزمان این رایانه در مقوله رایانه های "قابل انتقال" (قابل حمل) قرار می گرفت اما مالک آن باید از قدرت فیزیکی بالایی برخوردار بود تا می توانست این رایانه را با خود حمل کند.

درحقیقت "اوزبورن 1" رایانه ای به وزن 11 کیلوگرم بود (امروز یک لوح- رایانه حداکثر 600 تا 800 گرم و یک لپ تاپ بین 2 تا 3 کیلوگرم وزن دارد).

این رایانه دارای یک حافظه رم 64 کیلوبایت و یک پردازشگر Z80 بود و از سیستم عامل CP/M و پیش عاملهای PC-Dos و MS-Dos استفاده می کرد.

"وورد استار" و "سوپر کالک" که هر دو بعدها وارد تاریخ انفورماتیک شدند تنها نرم افزارهای این رایانه بودند.

این رایانه یک نمایشگر 5 اینچی (13 سانتیمتری) داشت. باوجود وزن زیاد و قیمت بالا، این رایانه قابل انتقال توانست توفیق بالایی به دست آورد و بین سالهای 1981 تا 1983 حدود 250 میلیون دلار فروش داشته باشد. اما این رایانه شهرت خود را به خاطر "اثر اوزبورن" به دست آورد.

رونمایی زودهنگام "اثر اوزبورن" که جانشین پرقدرت تر و ارزانتر "اوزبورن- 1" بود موجب شد که فروش این رایانه به شدت کاهش یابد. به این ترتیب شرکت تولیدکننده تصمیم گرفت در سال 1983 عرضه "اوزبورن- 1" را متوقف کند.

پس از عرضه اوزبورن- 1، از این محصول به سرعت تقلید شد و به این ترتیب مدلهای دیگر پیشرفته تری وارد بازار رقابت با این رایانه شدند. به طوریکه چهار سال بعد، یعنی در سال 1985 شرکت ژاپنی توشیبا اولین لپ تاپ واقعی تاریخ را با عنوان T1100 عرضه و برای اولین بار آن را در نمایشگاه "سبیت" هانفور آلمان رونمایی کرد.

یکسال پس از عرضه T1100، شرکت "آی. بی. ام" رایانه قابل حملی با عنوان Convertible را عرضه کرد. وزن این رایانه نصف وزن "اوزبورن- 1" و حدود 5.5 کیلوگرم بود و یک صفحه نمایشگر بزرگتر داشت. همچنین حافظه رم آن به 512 کیلوبایت افزایش یافته بود.

از آن پس، رایانه های قابل حمل با کاهش وزن و بزرگتر شدن صفحه نمایشگر به رشد خود ادامه دادند و از سال 1991 از استاندارد نمایشگرهای رنگی استفاده کردند.

حدود سال 2000 لپ تاپهای Desktop Replacement عرضه شدند. Desktop Replacement ها گروهی از رایانه های قابل حمل با نمایشگر بزرگ بودند که می توانستند قابل رقابت با رایانه های رومیزی باشند.

از آغاز هزاره سوم، فروش رایانه های قابل حمل از فروش رایانه های شخصی رومیزی بیشتر شد، اما مسیر مینیاتوری سازی "قابل حملها" هرگز به پایان نرسید. به طوریکه اول "ساب نوت بوکها" با وزن بین 800 گرم تا 2 کیلوگرم و در نیمه دهه گذشته "نت بوکها" (مینی نوت بوکها) با وزن بین 800 گرم تا 1.2 کیلوگرم عرضه شدند.

سرانجام در آخرین سال دهه گذشته، "آی- پد" به بازار انفورماتیک راه یافت. این لوح- رایانه اپل توانست پس از سالها مفهوم جدیدی را از رایانه های قابل حمل ارائه کند.

درپی موفقیت فروش "آی- پد"، بسیاری از غولهای سخت افزاری دنیا با عرضه محصولات مشابه و با هدف رقابت با این "تبلت" بازار جدیدی به نام "رسانه- تبلتها" را به وجود آوردند.

در این راستا، شرکت استیو جابز نیز تصمیم گرفت از 17 مارس 2011 نسخه شماره دو این لوح- رایانه را با عنوان "آی- پد 2" عرضه کند.

پس از فروش موفق "آی- پد" بسیاری از تحلیلگران شروع به حرف زدن درباره یک "دنیای پسا- رایانه شخصی" کردند.
به طوریکه در پایان سال 2010 یک تحلیلگر گارتنر در این خصوص توضیح داد: "رسانه- تبلتها به طور حتم وارد رقابت با بازار مصرفی شده اند و تاثیرات مثبت خود را بر بازار رایانه برجای گذاشت اند."
ویژگیهای سخت افزاری "اوزبورن- 1"

فلاپی دیسک یک طرفه و با تراکم واحد 5.25 اینچی
"سی. پی. یو" Z80 چهار مگاهرتزی
حافظه رم 64 کیلوبایتی
صفحه کلید 69 کلیدی
نمایشگر تک رنگ 5 اینچی 128 در 32 پیکسل
پورت موازی IEEE-488
پورت RS-232 برای اتصالات مودم خارجی و یا چاپگر

تاریخچه تکامل رایانه های قابل حمل


1981- اوزبورن- 1



1985- توشیبا 1100




1986- "آی. بی. ام" Convertible





1989- مکینتاش قابل حمل




2000- لپ تاپ Desktop Replacement



2005- ساب نوت بوکها




2007- نت بوکها (مینی نوت بوکها)



2008- نوت بوکهای فوق نازک




2011- "آی- پد 2"

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀


 
پیش فرض عکس/ تبلت‌ها قبل و بعد از ظهور آی‌پد!

بیشتر ما آنچه را که از تبلت‌ها متصور هستیم به عرضه تبلت آی‌پد باز می‌گردد و یا اصلا چیزی از قبل آن به یاد نداریم و یا آنچه را که هم به یاد داریم تبلت به حساب نمی‌آوریم.تبلت‌ها پیش از ظهور آی‌پد مشخصات عمومی این‌چنینی داشتند: دستگیره، دکمه‌های فراوان، لبه‌های ناصاف، طراحی‌های نچسب و دور از جان شما ویندوز!

 

   

اما دیگر از این تبلت‌ها خبری نیست. پس از ظهور آی‌پد دیگر کسی حتی به آنها نگاه هم نمی‌‌کند شاید این تصویر که به تازگی برای این مقایسه منتشر شده به اندازه کافی گویا باشد. راستی نباید از معجزه صفحات لمسی هم غافل ماند.

نویسنده: علی محدث ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 ... 18 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , alimohades.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com