طی چند ماه گذشته اسمارت فون lumia 900 خود را بعنوان رقیبی جدی برای اسمارت فون های برتر بازار معرفی نموده است. مطمئنا یکی از رقبای جدی آن اسمارت فون گلکسی اس ۳ سامسونگ می باشد که در روزهای گذشته به مقایسه آن با سایر اسمارت فون های مطرح پرداختیم. اما هم اکنون زمان آن است تا ببینیم که کدامیک از این ۲ اسمارت فون برتر هستند؟ مزایا و معایب هر کدام در مقایسه با دیگری چیست؟
فقط به این نکته توجه داشته باشید که در این بررسی، نسخه ای از اسمارت فون گلکسی اس ۳ با لومیا ۹۰۰ مقایسه شده که دارای قابلیت ۴G LTE است. یعنی این اسمارت فون دارای پردازنده ۲ هسته ای ۱.۵ گیگاهرتزی Qualcomm Snapdragon به همراه ۲ گیگابایت رم می باشد.
طراحی
در نگاه اول آن چیزی که به ذهن ما می رسد این موضوع می باشد که تفاوت های بسیاری در مقایسه ظاهر این دو اسمارت فون وجود دارد. گلکسی اس ۳ باریکتر و سبک تر است. نکته مهم دیگر این است که کیفیت ساخت بدنه لومیا ۹۰۰ که از پلی کربنات می باشد، به نظر مقاوم تر از رقیب معروف خود می رسد. هر دو گوشی دارای دکمه های خازنی در زیر صفحه نمایش خود هستند ولی Galaxy S III دارای یک کلید فیزیکی Home نیز می باشد.
در مورد دکمه های فیزیکی که در اطراف دستگاه قرار دارند، ما Galaxy S III را در این زمینه برتر از لومیا ۹۰۰ می دانیم.
صفحه نمایش
به سادگی می توان تشخیص داد که صفحه نمایش گلکسی اس ۳ توجهات بیشتری را به خود جلب می کند. صفحه نمایش ۴.۸ اینچی HD Super AMOLED با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسلی آن در مقابل صفحه نمایش ۴.۳ اینچی WVGA ClearBlack AMOLED با رزولوشن ۸۰۰ در ۴۸۰ پیکسل لومیا ۹۰۰، صفحه نمایشی بهتر می باشد اگر چه صفحه نمایش لومیا ۹۰۰ هم زیبا و خوب است.
هر دو صفحه نمایش دارای زاویه دید بسیار خوبی هستند و رنگها را طبیعی و خوب نشان می دهند، اما بطور کلی صفحه نمایش گلکسی اس ۳ در این بخش عملکرد بهتری دارد.
سیستم عامل و رابط کاربری
در این بخش جدال دو سیستم عامل را شاهد هستیم. یک اسمارت فون اندرویدی در مقابل یک اسمارت فون ویندوزفون. نیازی به گفتن نیست که هر کدام از آنها نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند. در یک طرف سیستم عامل اندروید ۴.۰ به همراه رابط کاربری TouchWiz Nature گلکسی اس ۳ قرار دارد که دارای ویژگی های نرم افزاری چون S Voice, S Beam, ShareShot, AllShare, SmartStay و GroupCast می باشد، و در طرف دیگر ویندوز فون ۷.۵ Mango به همراه صفحه استارتی پویا و سهولت استفاده قرار دارد.
به هر حال این بخش هم همانند بخش طراحی کلی دستگاه تا حدود زیادی انتخاب شخصی و سلیقه ای است.
پردازنده و حافظه
ما در اینجا شاهد یک مثال بسیار خوب هستیم که چرا بعضی اوقات سخت افزارها نمی توانند بازدهی دستگاه را تضمین کنند. همانطور که عنوان شد این نسخه از گلکسی اس ۳ دارای پردازنده ۲ هسته ای ۱.۵ گیگاهرتزی Qualcomm Snapdragon S4 با ۲ گیگابایت رم می باشد و در طرف دیگر پردازنده تک هسته ای ۱.۴ گیگاهرتزی Qualcomm Snapdragon لومیا ۹۰۰ با ۵۱۲ مگابایت رم قرار دارد. با اینکه در نگاه اول گلکسی اس ۳ می بایست برنده مطلق باشد، اما این دو اسمارت فون دارای عملکردی تقریبا شبیه به هم می باشند.
در لومیا ۹۰۰ مقدار حافظه داخلی که در اختیار کاربر قرار دارد ۱۳.۶۱ گیگابایت می باشد و این در حالی است که در این نسخه از اسمارت فون گلکسی اس ۳، حدود ۱۲.۰۵ گیگابایت حافظه در اختیار کاربر قرار می گیرد. البته به این نکته توجه داشته باشید که با استفاده از یک اسلات microSD می توان حافظه داخلی اس ۳ را گسترش داد، امکانی که در لومیا ۹۰۰ وجود ندارد.
دوربین
هنگامی که بحث عکاسی با این اسمارت فون ها به میان می آید، هر دو دارای دوربینی ۸ مگاپیکسلی با قابلیت اتوفوکوس و LED flash هستند، اما لومیا ۹۰۰ دارای تاییدیه اپتیکی Carl Zeiss می باشد. به هرحال کیفیت عکاسی در هر دو اسمارت فون تقریبا شبیه به هم می باشد.
در بخش فیلمبرداری گلکسی اس ۳ دارای قابلیت ضبط ویدئوهایی با کیفیت ۱۰۸۰p است در صورتی که لومیا ۹۰۰ ویدئوهایی تا کیفیت ۷۲۰p را ضبط می کند بعلاوه هر دو دارای دوربینی در جلو اسمارت فون می باشند که در این بخش عملکرد گلکسی اس ۳ بهتر می باشد.
کیفیت تماس و باتری
خوشبختانه هر دو دستگاه در این بخش دارای کیفیت صدایی قابل قبولی می باشند. صدایی واضح و شفاف. در بخش باتری لومیا ۹۰۰ عملکرد بهتری دارد، بدین صورت که در انجام تست ها مختلف، گلکسی اس ۳ انرژی خود را در ۱ روز تمام شده دید و این در حالی است که لومیا ۹۰۰ می تواند با انجام همان تست ها تا ۱ روز و نیم دوام بیاورد. البته به این نکته توجه داشته باشید که قابلیت LTE موجب مصرف سریعتر انرژی باتری می شود.
جمع بندی
یکی از نکات مهمی که هر کاربر در انتخاب یکی از این دو دستگاه قبل از هر چیز دیگری می بایست مورد توجه قرار دهد، بخش پلتفرم می باشد و می بایست به این نکته توجه کند که به کدامیک از این دو پلتفرم بیشتر علاقمند است و یا کدامیک جوابگوی نیازهای او می باشد.
بدون شک لومیا ۹۰۰ یک گزینه عالی است که با طراحی شیک و زیبایی که دارد نظرات بسیاری را به سمت خود جلب نموده است، اما به هر حال و بطور کلی هر دو اسمارت فون بسیار قدرتمند، شیک و دارای ویژگی های خوبی می باشند، اما مثل همیشه انتخاب با شماست.
نظرات شما عزیزان:
|